Известие

Collapse
No announcement yet.

скъсан държач????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скъсан държач????

Колеги днес за първи път влезнах под новата ми 145-ца и останах крайно изненадан!

има една кутия подобна на картер, но пластмасова която е леко пукната (не сълзи масло но има следи от такова), която са и потрошени скобите с които се държи за бронята. Тази кутия се намира на пътя на въздуха когато трагва от въздушния филтър преди да влезне в двигателя най отдолу до бронята. Каква е ролята на тази кутия фатално ли е че е леко пропукана в следствие на закачане на бордиур наи вероятно? Държачи за нея ще се правят но искам да разбера да купувам нова или да си оправя тази и най вече ролята й.
    Alfa Romeo 1.9 JTD

Ако не ме лъже малкия ми мозък , говориш за резонаторната кутия отдолу . Няма масло ( или поне не би трябвало да има ) в нея През нея минава въздуха за въздушния филтър .
    145 1.6 ТС '97 ех.
    145 1.9 JTD '00
    307 CC 2.0 '04

Comment

re

Това наистина е резонаторна кутия и въздуха, който минава покрай нея е точно преди входа на турбото. Така че въздуха, който се засмуква през цепнатината влиза директно в турбото. Най добре е да се залепи кутията или да си намериш здрава. Мойта кутия също беше в окаяно състояние, но си я залепих и сега е по-добра от нова
      ALFA ROMEO 146 1,9 JTD '00

Comment

При мен тази кутия вече липсва. Преди 2 седмици блъснах едно куче(с не много висока скорост и кучето оцеля) и тази кутия и един въздухопровод изпаднаха. Няма начи да се залепят, защото са много счупени. Ходих на майстор и той ми каза че мога да така да карам и че тази кутия не била важна. Ходих по автоморгите, но неможах да открия такава кутия. И въпросите са ми следните:
        1. Мога ли да карам без тази кутия и ако да - вредно ли е за колата?
        2. От каде мога да си намеря такава и колко ще ми струва?
        3. Ако сложа спортен филтър ще си реша ли проблема?

Благодаря ви предварително
        Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

Working...
        X